Free Sms

For those yg nak sms free, aku nak share ckit ngan korang... totally free, pendaftaran free cuma kena slalu buat senaman jari utk sms dan perlu bayar bill letrik utk cas tepon :P, Act ini ada satu service dapat dari sorang rakan....service ni dalam percubaan dan still on developement ...(beta).




Tetapi utk menngunakan service ini korang mustila pengguna celcom....utk telco laen still dalam development kot... tapi sblm mgunakan service ni korang kena paham....perkhidmatan ini blh ditamatkan oleh pihak service bila2 masa...tetapi its still free la so far...

utk memulakan korang perlu r mendaftar iaitu

MREG {username}

sent to 25333


example:
MREG mrhan  sent to 25333


Walaubagaimanapun service ini hanyala blah digunakan utk pengguna berdaftar sahaja..dan setiap satu no hanya dibenarkan medaftar sekali sahaja..


utk menghantar msg

MPOK {username org yg ingin dihantar} {text pesanan ringkas-sms) sent to 25333


example 1: cth jika nak hantar msg pada aku...username: mrhan

MPOK mrhan hi han..i dan register mpokk, terima kasih kerna berkongsi service ni... Betul ianya adalah percuma

example 2: cth jika ingin mhantar message kpd rakan comel kite siti fatimah, username dia ctmah
MPOK ctmah hiii ct... i dpt sms ni..jom gosip smpi jari patah :P

ingin diingatkan sekali lagi...pastikan rakan korang utk bergosip haruslah mendaftar ye...

Pada permulaan anda akan diberikan 100 sms, korang blh check balance sms korang dengan menaip.

MBAL  sent to 25333

Jika baki anda kosong anda blh meminta 100 sms lagi dengan menaip

MREQUEST  sent to 25333

Disclaimer: 

 Please noted that, aku hanya share, bukan yg menbangunkan service ini...sebarang kerosakan seperti terseliuh jari semasa menaip sms adalah atas tangungjwab anda...sila rujuk dengan ejen insuran anda utk membuat sebarang tuntutan  :P

 

10 comments:

Anonymous said...

wahh its totally free..thanks ya for sharing

Anonymous said...

hi dude...wer u get this info...awesome dude.... :P

DaHLia said...

hmmm...

kalo aku hanya pengguna celcom broadband, bulehkah aku menggunakan pkihdmatan ni jugak mrHan??

jawab..jawab...

mrHan said...

Satu soalan yg menarik...klu kamu blh sms guna celcom broadband... for sure u can use this service...aku pun guna celcom broadband....malangnya tak blh sms pun gna celcom broadband tue :P

sharamli said...

rasa mcm nak..tp rasa mcm sayang lagik kt jarik ni..

mrHan said...

hahah..takpe2 for those yg suka msg je ni

dilla said...

mlas la nk taip MPOK [nama] tu byk2 kali.. ahahahahhaa....

amy said...

cam na nk tw identiti pmegang MPOK tu..erm mksud aq no hp dia..

amy said...

erm aq da prob la dgn org yg x knal chat kat aq..pls gtau aq cara nk knal idntiti or tu, aq panas gilak ni..

Nursya said...

hihi..mpok ni mmg best..malangny kna taip mpok then nick org tu...sdkt kkacauan..hihi...tp mmg best ^^ save bdget nk topup!