over the rainbow

Over the rainbow is a beautiful song n touch me each time i hear it ... Act for dis entry i like to introduce a lovely couple.. i accidentally found da video.... Kocin(arie's husband) play and compose da arrangement for "over the rainbow"..and he played well dis song using his Sax MIDI (made by iMac) ... da sound is beautiful... let me describe a little bit about his profile.. if im not mistaken... kocin is a designer..he teaching di Sekolah RI Tokyo since 2004 until nw. .indonesian..... here the video

kocin's wife( Arie nursanti) has a great voice...hehe ..she also a teacher at indonesian's school in japan... act i found her video first b4 found hers husband's video..but her voice bisa bikin jatuh chenta. unfortunately, she married arldy :D here the video...

Over the Rainbow

Somewhere over the rainbow

Way up high,
There's a land that I heard of
Once in a lullaby.

Somewhere over the rainbow
Skies are blue,
And the dreams that you dare to dream
Really do come true.

Someday I'll wish upon a star

And wake up where the clouds are far

Behind me.

Where troubles melt like lemon drops

Away above the chimney tops
That's where you'll find me.

Somewhere over the rainbow

Bluebirds fly.
Birds fly over the rainbow.

Why then, oh why can't I?

If happy little bluebirds fly
Beyond the rainbow
oh why can't I?

Claudine maksim by me :)

im not a pionist but i do my best to play dis song...


safety first! use helmet approved by sirim

Yes... ure at 1st place

haha..juz foolin around..erm dis place is more safe than at real road :P

Bowling time in da boring time


mr kerol

all out....bankaiiii

bowling superb nunjitsu

finally han win da game

its all about money..yehhhhhhzzzzaaa

A new external sata hardisk

ermm.. hi guys.. today im bought 160Gb sata hardisk... i think da price is too expensive cz last time i c da same brand (imation 2.5'' portable hardisk) less more rm40 compare to mine is rm0.2k(200 hinggit la :P). haha i hav no choice since im dunno way to lowyat (last time i ask muas for ways). malas act go to shopin :D...

i like da ext design... ultra slim design, got smart backup software inside also nice skin beside 3 year warranty ... great deal 4 nowadays life style ( ext hardisk pun nak stail ke :P)

Act, the reason i write dis post is to share my experience wif my new FAT hardisk...not to kempen my ext hardisk (dun misunderstand) .. Normaly a new hardisk will FAT's formatted by default, bcoz FAT file format can be read by almost all operating system like windows >2000, winxp,vista,mac ocx and so on.. but i prefer use NTFS :D.

another issue is my hardisk 160GB so i decided to create 3 partions 4 my ext hrdk, the reason is easy to maintain, clean, scan and fragmented. Some people dunno how to create da partition, n some people also dunno is it possible to create partition 4 their hardisk.. the answer is can...

For thoose expert on Operating System, they prefer use Partition software like Partition Magic to manage their hardisk ( correct me if im wrong ). But i prefer use Disk Management (by windows..)

On your desktop right click on My Computer--> Select Manage-->
In the tree view, select Storage -->Disk Management.

Make sure u choose a rite hardisk... u might loose yur data if u careless

Right click on the hardisk that you wish to format.
Create Partion -->Select Primary Partion-->Select the size of the partion(by default all space will formated) Choose the right format type. (Prefer NTFS for XP, Fat32 for others.) -->Finish.

wait for 1oo% disk formatted..

dats all guys...hopely can help for thoose ned guide formattin and create partition for their hardisk... any question do not hesitate to drop a comment

last published on Apr 18, 2008

Is a long time since im lazy to write..erm its hard to update my blog.. probably causes by a tight schedule and a new project wif languages dat im not so familiar.... ermm dot net technologies is one of languages im workin on rite nw... mybe after this i'll hav a little time to write since the project on end of phase...

dot net ---> asp.net , vb.net wif oracle10g

worm dlm ym anda (rvhost.exe)

korang taw tak worm yg terhangat kat pasaran skrg..ramai da org bertani worm skrg ni heheh. diaorg kate leh bt ubat2tan n utk produk kecantikkan.. tp laen plak cerita nya ngan worm yahoo mesengger ni..br2 ni beberape pc kat rmh aku kn worm ni...mula2 dia akan kuar error pastu bila korang klik yes mula r dia mguasai pc anda... lagi tanda2 ialah bila ym ada kuar status pelik2 dan hanya kwn anda yg akan perasan sbb anda tak sedar pun..member anda akan terlihat status ym anda..so bila dia klik status tu hahhhhh,...lengkap r kitaran smua org akan kena :D

setelah mbuat carian n merujuk mr google aku dpt taw worm ni nama dia WORM_SILLYFDC.B . Ia adalah worm yg low-risk dengan medium damage and distribution potentials. This worm copies itself dlm removable drives and runs on Windows 98, ME, NT, 2000, XP, and Server
2003. Setelah bjaya mgenal makluk ni...so aku da dpt jalan pnyelesaian..tp penyelesaian ni hanya aku dpt apply kat xp yg laen aku tak try lagi.... so ni step2 dia..pastikan korang follow step ni betul2 k.

1. Go to Start > Run...

2. Taip "cmd" and click "Ok". (bukak korang nye console).

3. Dlm console, taip "taskkill /t /im "rvhost.exe" (ini utk stop kan task tu- secara manual blh gak..korang g task manager pastu cari rvhost.exe pastu end task tp kekadang dia bg warning kata yg benda ala tu tak le stop sbb tgh guna..so korang kena r guna console cmd tue :P)

4. Padam "rvhost.exe" :


5. Padam "new folder.exe" dlm lokasi ni:

%all drives%\

6. Padam "at1.job" :


7. Tapi kekadang worm ni bt korang nya task manager, folder option hilang and register editor disable by adminitrator... act dia leh bt scara manual tp korang leh donload file ni utk lbh mudah

Re-Enable All.vbs - execute fail ni kmdian restart

8. Go to Start > Run...

9. Type "regedit" and click "Ok". utk bukak registry editor. tapi klu regedit tu takleh bukak gak. download fail ni. kmdian restart :P ..
tp klu nak blajar gak yg manual blh tp utk xp je

1. Go to Start > Run...
2. Type "gpedit.msc" and click "Ok".
3. Go to User Configuration > Administrative Templates > System > Group Policy
4. Pastikan smua entry set pada "Not Configured" pd properties dia.
5. Restart system.

10. Remove Yahoo Messengger = "%System%\RVHOST.exe" pd lokasi ni:


(%System% adalah Windows system folder, biasanya C:\Windows\System for Windows 98
and Windows ME, C:\WINNT\System32 for Windows NT and Windows 2000, and
C:\Windows\System32 for Windows XP and Server 2003)

11. Ubah nofolderoptions = "1" to nofolderoptions = "0" :


12. ubah shell = "explorer.exe rvhost.exe" to shell = "explorer.exe" :

HKEY_LOCAL_MACHINE>SOFTWARE>Microsoft>Windows NT>CurrentVersion>Winlogon

13. ubah nextatJjobid = "2" to nextatjobid = "1" :


14. ubah attaskmaxhours = "0" attaskmaxhours = "24" :


15. akhir skali ttup registry editor kmdian restart...

ADios ...step dia mmg byk n perlukan ksbaran...but its better than u hav to format yur pc rite :P.. Rutin budak2 skrg ni ada virus je format..korang tak taw ke setiap kali korang format akn mberi kesan pada hardisk korang...cair siootttt ..tak takut ke? lalalala PEACE


i hav been tag by ana..
facts about me..

1. erm org panggil han, alahan, juga dknali sbgai mrhan,khanbitm,kriZalid
2. aku biasa ja, sorang meminati bidang yg aku ceburi skrg ni..byk so tak yah r ckp..pndek
kate yg berkaitan ngan sains komputer termasuk r programming n grafik
3. Juga suka pada music yg best(all genre yg pentin best) layan suma...
4. Suka bermain instrument mcm guitar,drum,harmonica, flute,gambus heheh ape lg ek aku
blh maen, piano ckit, keyboard n blajar instrument br. nak bljar violin n celo :D sape le ajar wink3
bercita2 mjadi org yg berguna :)
6. ermm hobi tgk wayang...slalu kuar ngan junior bitm tgk wayang...n ijun peneman setia(asyik2 aku je blanje ko bila lagi)
7. slalu invisible YM :)
8. tulis blog tak reti :P

ermm skrg mau tag org yg lum kn tagged lg .sape lg ek..finaz,dila..n mreka yg lum kena lg

mastering Adobe FLasH

Flash User Experience Best Practices
with: Robert Hoekman, Jr.
Running Time: 4.25 hours

Price: $49.95




mastering Adobe Dreamweaver 8

Lynda.com Dreamweaver 8 Essential training..hepi sharing (the picture from Adobe)

Link1:  http://rapidshare.de/files/28940943/DRMSET1.part1.rar
Link2: http://rapidshare.de/files/28940951/DRMSET1.part2.rar
Link3: http://rapidshare.de/files/28940960/DRMSET1.part3.rar
Link4: http://rapidshare.de/files/28940970/DRMSET1.part4.rar
Link5: http://rapidshare.de/files/28940972/DRMSET1.part5.rar
Link6: http://rapidshare.de/files/28940966/DRMSET1.part6.rar
Link7: http://rapidshare.de/files/28940942/DRMSET1.part7.rar

mastering APhotoshopCS2

Utk mereke2 ingin master dlm adobe photoshop cs2...video tutorial ..sharing ifor gud :) selamat mendonlop

Link1: http://rapidshare.de/files/14405110/TTMCACS2.part01.rar
Link2: http://rapidshare.de/files/14405654/TTMCACS2.part02.rar
Link3: http://rapidshare.de/files/14406131/TTMCACS2.part03.rar
Link4: http://rapidshare.de/files/14406628/TTMCACS2.part04.rar
Link5: http://rapidshare.de/files/14407144/TTMCACS2.part05.rar
Link6: http://rapidshare.de/files/14407635/TTMCACS2.part06.rar
Link7: http://rapidshare.de/files/14408130/TTMCACS2.part07.rar
Link8: http://rapidshare.de/files/14408738/TTMCACS2.part08.rar
Link9: http://rapidshare.de/files/14409272/TTMCACS2.part09.rar

Password: egm47

Rapidshare....usefull tips

aku rasa korang suma taw ape tue rapidshare kan? ramai pengguna internet kat dunia ni gemar gn kan rapidshare sbb byk benda yg kita nak ada kat sana... Bg yg tak taw apa itu rapidshare.. meh aku citer ckit ermm scra ringkas yg paling penting dlm rapidshare ialah share dengan upload files dan download files.. so klu nak taw kat mn software best2 blh r curik dari rapidshare..mov,games n byk yg best2 gak ada kat cni.

Tapi ramai yg prefer guna torrent utk download smua benda..aku guna torrent gak tp rapidshare lagi best sbb smua benda yg xda kat torrent ada kat rapidshare..best2 mcm tutorial2 video idaman aku..harga ratus dolar blh dpt for free kat cni...Basically anything you’re looking for your guaranteed to find. Missed an episode of your favorite TV series? prison break,hero(tp takde lg yg new season),jgn risau sbb korang leh download smua tue heehee

aku merepek kat cni bukan nak promote rapidshare tp nak citer ckit tips download mgkn ada lagi cara yg paling bijak tp aku cm nak share ape yg aku taw :D .. satu kelemahan rapidshare ialah kita tak leh download lbh satu n dia leta gaps utk download yg seterusnya...

tidak ke sakit hati da jiwa..kena tunggu 20minit kekadang dia suh tunggu smpi 80minit br dpt donload lg..cb imagine jika korang donwload ttiba network down tidak ke sakit nak continue kena tunggu utk redownload....sakit.. Jalan penyelesaian adalh langgan tiket dia ada mcm2 ada utk 48 jam ada yg satu minggu tp kena byr r hahaa... tapi musti korang tak nak ..kita kan student mn de duit :( so terpakse r amik pakej yg free..kena r tunggu 80minit kmdian br download lg..

So bila kite nak download utk part yg seterusnya(rapidshare dia biasa part by part kmdian extract guna zip) cara pertama ialah restart router sbb dia dpt detect ip kita... tp mereke yg mlas nak g restart router...mn la taw router tue 8km dari pc kite tak naye nak jalan heeheheh....so aku guna cara nk configure router kat default gateway tp korang kena taw r password default gateway..

bila da masuk interface router korang pg ke interface setup pastu kat status tukar dari activated ke deactivated pastu save....bila da save pastu korang tukar blk dari deactivated ke activated kmdian save smula..

tapi default gateway ni bergantung pada pc korang r so, klu tak sure ape ip default gateway korang pg ke console anda ermm klu g start>run n type cmd pastu kat console cek default gateway ngan command ipconfig /all .

Mgkn korang smua tertanya2, where do all these files and games and movies come from? Ada ribuan org yg upload bertan fail setiap saat setiap hari di sini. Itu tidak penting yg penting korang download r ape benda yg korang suka (jgn bukan2 suda gn utk kbaikan)

april fool (2nd april) hahaha

nak dijadikan citer,sbuah crita berlaku dipagi 2nd april...aku ngan member aku namanya eZwan nak g mnum pagi tu ngan moto dia... oleh sbb aku da takde sen so nak g cucuk kat atm petronas ayer kerohh.. so aku suh r dia tunggu depan. sementara aku nak g atm.. member aku ni tgh sengal n mamai sbb tak tido lg smlm..cibuk ngan Opnet dia..maklum r bakal jadi network engineer so komited siang malam ngan opnet dia...

Nak dijadikan crita lagi..aku tak sengaja terbuat lawak bangang yg smpi skrg aku mcm tak percaya je leh jadi.. n wan lak jadi mangse ...heheh sape suh sengal pagi2.. pas cucuk aku buat2 r mcm nak naek moto...pastu turun blk senyap2...dia yg sengal2 mamai tu terus pulas minyak...hahah mcm mn lak dia tak perasan aku da turun blk...terus je pulas smpi hujung simpang...aku plak yg da cuakk...tpakse r mejerit melolong pepagi..smua org da tgk r..wan pulak terkejut ekk apesal aku ada kat petronas lg..dia da ketawa terbahak2 yelah mcm mn le tak perasan aku ..aku lak buat2 bodoh tak bersalah...hahaha

PeACE korang pk r mcm mn !!

adik tercomei abad ini

search kat youtube terjmpa r adik comei..
hahaha yg tak tahan tuk dia suh ayah diam diam diam..layanz

Jammin wif new band

ermm hari ni tepat pkl 9.30pm kita org g jammin ngan band baru.. lokasi ataw pun tempt studio jamming tu adalah kat tasik utama.. sblh ikan bakar malim.. act aku yg baru kat dlm band ni... aku guitar n vokalist, tony dari sarawak juga guitar n vocalist,kmdian khai our drummerr yg terer dari sabah, pemain bass kitaorg ali org pahang.. td lp lak amik gmbr klu tak dpt gak berkenalan ngan ahli2 band :P

apapn dpt gak amik gmbr wlupun kabur dlm gelap

tony,ali n me

me pukul tong :P

tony ngan gaya nak ajar ali pukul tong!! kekeh!!

me bjaket coklat, ali duduk mecangkung dan khai tgh lap keringat pas pukul drum.. mn tony?

Lagu yg kita org bawah td ermm

1. sweet child o'mine - guns n roses
2.starlight -muse
3.i'll survive-cake
4.time is running out-muse
5.hysteria-muse (susah lagu ni)
6.canon rock
7.aku kau dan dia-dewa
8.Plugin -muse
9.bberape lagu free lead guitar-->tony vs me

wlupun first time without practice tp kita org agak puas ati masing2.. mmg rasa kurang sbb tempo pun ada lari ckit..aku pun sakit tekak melalak especially lagu sweet child o'mine..but da most important is we guys luv n enjoy our performance..ermm laen kali bw lagu sndri lak

rawkss \m/


Rupa-rupanya ada cerita
kalau kita lewatkan sembahyang
kita yea ......
Jika berpuasa Amalan kita direct terus
Tapi Jika ber sembahyang Ada posmen
pula Untuk hantar
amalan kita padaNya

Kisahnya?.... ..

Setiap kita ada malaikat
Malaikat yang hantar amalan sembahyang
kita Pada Ilahi
Untuk sampaikan amalan kita
Ia melalui tol-tol di setiap lapisan langit
Dimana setiap penjaga tol,
Kroni malaikat juga

Jika sembahyang di awal waktu
Tolnya "free",
Sekatan tol tiada,
Tiada "jem",
Malaikat terus sampaikan amalan pada
Tuhan Untuk

Jika sembahyang di akhir waktu
Tol free juga,
Tapi sekatannya
Di langit pertama,
Penjaga tol marahkan posmen kita
Kenapa lewat poskan amalan kita
Merayu-rayu posmen malaikat kita
Minta diberi laluan

penjaga langit pertama
Tidak heran
Dicampakkan amalan lewat sembahyang
tadi ke bumi

Jatuh berderai?
Dikutip semula oleh Malaikat posmen kita
Satu persatu dikutip
Sambil terus merayu untuk ke lapisan
langit ke-dua

Dilangit kedua,
Samalah juga,
Bebelan malaikat kerana lewat hantar amalan
Merayu lagi kawan kita
Tak dipedulinya
Lalu dilemparkan amalan lewat sembahyang
kita tadi
Jatuh berderai lagi..

Dikutip satu persatu amalan kita
Dirayu lagi untuk diserahkan amalan kita
pada Tuhan

Dilangit ketiga,
Kena basuh lagi malaikat posmen kita
Kenapa lewat hantar amalan tersebut
Tiada kompromi
Terus dibaling amalan kita
Jatuh berderai amalan kita
Tak ade nilai?.

Dan tiada lagi dikutip dan dirayu lagi

Tak sampailah amalan kita kepada Allah
Seolah-olah kita tak sembahyang juga

Bersedialah kita menerima pembalasannya
Tak di dunia di akhirat pula..
Hilang duit,
Hati risau,
Tender ditolak,
Ujian bertimpa-timpa


Tak berbaloikan kita buat amal
Tapi tak sampai
Dahlah tu
Tak de nilai
Kena azab lagi nanti

Ya Allah...
Ampunkan kami kerana lalai...
Sesungguhnya Engkau Maha Pengampun Lagi
Maha Penyayang
Jadikan hati kami Suka sembahyang di
awal waktu

Gegar kanlah
hati kami selagi kami tak segerakan
Biarlah kami gawat di dunia
Agar kami tidak gawat lagi Di hari
akhirat kelak.


share dr buletin adi--> tak sure who da riter ..tp rasanya musti dia gmbra post ni shared

Ade ape ngan PSM

Erm nak ckp pasal psm lak..Tinggal 2 minggu lagi tuk siap psm termasuk documentation..wauu . aku buat 3D short film yg bertajuk "Cintailah Sungai Kita". Offcoz la ttg sungai sinopsisnya berkisarkan satu masa pada masa hadapan dimana waktu tu sngai nak memang takde da yg leh pakai so di ilhamkan satu rumah sungai utk tempat nak beriadah..rumah sngai ckp besar tuk letakkan sebuah sungai kat dlm tu heheh.. Selain tu unsur virtual reality gak diletakkan dlm rumah sungai dimana background ataw pun pemandangn disebelah sungai tue blh bertukar2 mengikut keselesaan atawpun pilihan pengunjungannya..

citer ni start bila atuk ni dia bawah cucu dia ren (sempena nama ada buah aku yg first :P,musti dia bangga pakcik dia buat citer tuk dia hahaha) ...ermmm utk kisah yg slanjut nya..wah nantikan project sarjana muda ni siap k...

Citer lak pasal preproduction..erm citer aku kena ubah ckit compare ngan cadangan citer psm1 act byk kot sbb byk kena ubah..dulu aku nak bt 5minit..wahh panjang gile tuk satu short story..so kn r kurangkan kerana kekangan hardware(guna laptop p4 2.4 ghz Ram 512) ..klu nak taw nak guna 3D ni kena gn super kompter yg best n power.. nak buat graphic cantik memang tak support ngan laptop aku heheh.. apetah lagi nak guna mental ray hahah memang tak leh jalan laptop aku.. aku try guna software rendering dulu karang ada masa lagi aku render je kat makmal karang .heheh erm aku tak sentuh lagi render2 ni sbb animation aku tak abes lagi..yg aku taw guna 3point of light ..tp agak mcabar gak r utk scene dalam air.. utk project ni aku byk guna trick skit sbb maklum r hardware ciput je.. Aku rasa bukan trick tp techniques hehe!! nak model poly byk2 pun susah gak sbb berat.. kena guna compositing render layer laen2 n nanti combine kat after Effect

Aku try explore maya dalam masa yg singkat sbb maya more powerful n byk benda yg menarik.. Blender (blendshape) dia mjimatkan bil poly klu compare ngan max (morpher) nye sbb kat maya blenshape tue allow kite delete poly yg tak guna..lagi dia allow kita tuk buat penambahan pada model seperti nak blend skali kening ngan kumis dia ahakss!! selain itu kat maya memang best sbb blh guna cluster..cluster ni memudahkan lagi nak morph model tu pasal leh adjust weight lagi.. Paint effect pun best ... Ringging setup mudahkan lagi kita bila nak buat animation.. jeles nya..texturing pun wahh leh play ngan layer mcm eon gitu

Tapi ape kan daya msa tak ckp tuk aku guna maya klu dulu stdy maya kan best..apekan daya hdup musti terus..akan ku teruskan gak ngan max ngan sebaik mgkn..wlupn rujukan tak byk..

Sepi nya blog ni?

wahh sepi ek blog ni...ermm mmg sepi pun..
bkn ape aku takde ms nak tulis ataw conteng2 kat blog ni..
heheh..n tak harap pun org dtg lawat..kui kui kui heheh...

so tak heran r klu sepi k! Apapun aku skali skala tulis gak...hah skrg ni tgk tulis r ni smentara tunggu magrib nak masuk..tulis2 bg byk2 smpi penuh satu page without any topic of interest ngeh2..

Twin tower .. Kuala lumpur

even hav no time to write.. but i hav time to post my useless wok. kah kah

Playin wif software

hujan ribut kat utem

UTeM yg cerah

Musim sejuk d UteM

Universiti Teknikal Malaysia Melaka

yang paling cantik

Pada suatu pagi di satu sekolahmenengah, ada seorang pelajar bertanya pada seorang guru yang sedang mengajar. Ketika itu, guru tersebut sedang menyentuh mengenai kasih dan sayang secara am. Dialog di antara pelajar dan guru tersebut berbunyi begini :

Pelajar : Cikgu, macam mana kita nak
pilih seseorang yang terbaik sebagai
orang paling kita sayang? Macam mana
juga kasih sayang itu nak berkekalan?

Cikgu : Oh, awak nak tahu
ke?.Emmm...baiklah, sekarang kamu buat
apa yang saya suruh. Ikut je
ye...mungkin kamu akan dapat apa

Pelajar : Baiklah...apa yang saya
harus buat?

Cikgu : Kamu pergi ke padang sekolah
yang berada di luar kelas sekarang
juga. Kamu berjalan di atas rumput di
situ dan sambil memandang rumput di
depan kamu, pilih mana yang PALING
cantik tanpa menoleh ke belakang lagi
walaupun sekali. Dan kamu petiklah
rumput yang PALING cantik yang berada
di depan kamu tersebut dan selepas itu
bawa balik ke kelas..

Pelajar : Ok. Saya pergi sekarang dan
buat apa yang cikgu suruh.

Apabila pelajar tersebut balik semula
ke kelas, tiada pun rumput yang berada
di tangannya. Maka cikgu pun bertanya
kepada pelajar tersebut.

Cikgu : Mana rumput yang cikgu suruh

Pelajar : Oh, tadi saya berjalan di
atas rumput dan sambil memandang
rumput yang berada di situ, saya
carilah rumput yang paling cantik.
Memang ada banyak yang cantik tapi
cikgu kata petik yang paling cantik
maka saya pun terus berjalan ke depan
sambil mencari yang paling cantik
tanpa menoleh ke belakang lagi. Tapi
sampai di penghujung padang , saya tak
jumpa pun yang paling cantik. Mungkin
ada di antara yang di belakang saya
sebelum itu tapi dah cikgu cakap tak
boleh menoleh ke belakang semula, jadi
tiadalah rumput yang saya boleh petik.

Cikgu : Ya, itulah jawapannya.
Maknanya, apabila kita telah berjumpa
dengan seseorang yang kita sayang,
janganlah kita hendak mencari lagi
yang lebih baik daripada itu. Kita
patut hargai orang yang berada di
depan kita sebaik-baiknya. Janganlah
kita menoleh ke belakang lagi kerana
yang berlaku tetap dah berlaku. Dan
semoga yang berlalu tidak lagi
berulang. Jika kita berselisih faham
dengan orang yang kita sayang itu,
kita boleh perbetulkan keadaan dan
cuba teruskan perhubungan tersebut
walaupun banyak perkara yang menggugat
perhubungan tersebut. Dan ingatlah
orang yang kita sayang itulah kita
jumpa paling cantik dan paling baik
pada MULAnya walaupun nak ikutkan
banyak lagi yang cantik dan baik
seperti rumput tadi. KECUALILAH jika
perhubungan tersebut tak boleh
diselamatkan lagi, maka barulah kita
mulakan sekali lagi. Maka sayangilah
orang yang berada di depan kita dengan
tulus dan ikhlas.

jangan kau berputus asa by spider

Em D-C D Em D-C

Gerbangmu terbuka mencabarku,

Em D-C D Em D-C

Melangkah menurut rasa rindu,

C Bm C Bm

Biarpun nanti antara kita ada yang mungkin terkorban,

C Bm C D

Biarpun nanti kita terhukum kerana melanggar kebiasaan,


G B Em

Cinta tak pandang tak kira siapa iakan mencubanya,


Selagi mana pencinta terdaya menahanya,


Diakan dicuba,

Em C D G

Sebelum gugur tercalar jiwa parah,

Am C B

Jangan kau gugurkan airmata,

Em C D G

Sebelum putus tali tuhan yang esa,

Am B Em

Jangan kau berputus asa,

Em D-C D Em D-C

Nadamu menangis mengugatku,

Em D-C D Em D-C

Dekati dirimu yang ku rindu,

C Bm C Bm

Biarpun nanti antara kita ada yang mungkin menyesal,

C Bm C

Biarpun nanti kita terpaksa membayar,

D Em D-C D

Harga yang tak setimpal.

Vrus merah jambu

Pernah tak kamu buka komputer hati, dan menemui sebuah virus yang mengacau program-program dan file-file di komputer hati kita? Virus yang bagaimana? Virus yang sentiasa buat hati tidak tenang namun suka dan cemburu tapi cinta. Kalau pernah, pasti virus itu
virus merah jambu. Nak tahu virus apa itu? Virus merah jambu atau virus cinta adalah salah satu jenis virus ganas yang mengakibatkan penyakit hati pada diri kita, dapat merambat ke seluruh network tubuh dan sangat sukar utk dihilangkan.

Dari berbagai kes yang pernah ditemui,ternyata virus ini banyak ditemui pada usia-usia remaja sekitar umur belasan tahun. Lebih tepatnya virus ini banyak menjangkiti para TEENAGER yang tidak punya sistem pertahanan berupa software Iman. Tapi survey juga membuktikan bahwa walaupun remaja-remaja tersebut memiliki software Iman, namun kerana jarang membuka file C:/ImanCintaIlahi.exe atau file C:/ImanRajinIbadah.doc yang berada dalam paket software tersebut, maka akhirnya remaja-remaja tersebut terkena juga. Bermula pertahanan iman yang cenderung menurun , dan virus merah jambu tersebar ke seluruh komputer hati mereka.

Next, kalau sudah begitu, apa yang terjadi? Maka mulailah virus ini bekerja mengacaukan sistem, program- program, dan file-file kita dengan selalu menampilkan gambar syaitan yang tertawa lebar, gembira melihat kegagalan kita meraih redha- Nya. Namun banyak juga yang suka dengan penampilan syaitan tersebut. Yang pada akhirnya virus ini membuat `hang' pusat sistem otak saraf dan akal mereka. Yang kalau itu terjadi, maka virus ini akhirnya dapat mengalahkan sistem otak saraf dan akal yang kita miliki. Me-nombor-satu-kan cinta pada sesama manusia, dan me-nombor-dua-kan cinta pada Ilahi.

Tapi apakah itu semua dapat dicegah bagaimana caranya? Yang mesti dilakukan pertama, iaitu hilangkan dulu file-file yang dapat menjadi pintu masuk virus ini, misalnya file cintadunia.exe. Lalu memasukkan CD anti-virus yang berisi file sahsiah.exe yang akan membersihkan sedikit demi sedikit virus cinta sampai ke akar-akarnya bila file tersebut dijalankan. Kalau anti virus tersebut tidak berhasil, maka kamu perlu menginstall kembali software imanmu.

Kamu boleh pergi ke pusat-pusat yang menawarkan installer iman. Atau kamu boleh beli CD installer berisi file Aqidah.exe atau Imankuat.doc. setelah berjaya memasang software, pastikan komputer hatimu bekerja dengan normal kembali. Dan supaya tidak berulang kembali, maka seringlah membuka file dakwah.exe dan ukhuwwah.doc agar komputer hati sentiasa jernih dan tenang..

my first blog

heheh, act ni bukan my first blog tp ni r first blog aku (*ps bt2 fhm k).

2008 wah cepat nya ms berlalu..pinjam celik pejam tercelik rupnya msuk feb, huh aku still ngan diri aku msh mhabiskan sisa2 yg ttinggal, tanggung jwb yg patut diselesaikan.

Project2 tak hbs2 ngan project.. alamak tak pandai tulis plak.. laen kali r tulis takde ms ni nak bt project huhuu