Rapidshare....usefull tips


aku rasa korang suma taw ape tue rapidshare kan? ramai pengguna internet kat dunia ni gemar gn kan rapidshare sbb byk benda yg kita nak ada kat sana... Bg yg tak taw apa itu rapidshare.. meh aku citer ckit ermm scra ringkas yg paling penting dlm rapidshare ialah share dengan upload files dan download files.. so klu nak taw kat mn software best2 blh r curik dari rapidshare..mov,games n byk yg best2 gak ada kat cni.

Tapi ramai yg prefer guna torrent utk download smua benda..aku guna torrent gak tp rapidshare lagi best sbb smua benda yg xda kat torrent ada kat rapidshare..best2 mcm tutorial2 video idaman aku..harga ratus dolar blh dpt for free kat cni...Basically anything you’re looking for your guaranteed to find. Missed an episode of your favorite TV series? prison break,hero(tp takde lg yg new season),jgn risau sbb korang leh download smua tue heehee

aku merepek kat cni bukan nak promote rapidshare tp nak citer ckit tips download mgkn ada lagi cara yg paling bijak tp aku cm nak share ape yg aku taw :D .. satu kelemahan rapidshare ialah kita tak leh download lbh satu n dia leta gaps utk download yg seterusnya...



tidak ke sakit hati da jiwa..kena tunggu 20minit kekadang dia suh tunggu smpi 80minit br dpt donload lg..cb imagine jika korang donwload ttiba network down tidak ke sakit nak continue kena tunggu utk redownload....sakit.. Jalan penyelesaian adalh langgan tiket dia ada mcm2 ada utk 48 jam ada yg satu minggu tp kena byr r hahaa... tapi musti korang tak nak ..kita kan student mn de duit :( so terpakse r amik pakej yg free..kena r tunggu 80minit kmdian br download lg..

So bila kite nak download utk part yg seterusnya(rapidshare dia biasa part by part kmdian extract guna zip) cara pertama ialah restart router sbb dia dpt detect ip kita... tp mereke yg mlas nak g restart router...mn la taw router tue 8km dari pc kite tak naye nak jalan heeheheh....so aku guna cara nk configure router kat default gateway http://192.168.1.254 tp korang kena taw r password default gateway..



bila da masuk interface router korang pg ke interface setup pastu kat status tukar dari activated ke deactivated pastu save....bila da save pastu korang tukar blk dari deactivated ke activated kmdian save smula..


tapi default gateway ni bergantung pada pc korang r so, klu tak sure ape ip default gateway korang pg ke console anda ermm klu g start>run n type cmd pastu kat console cek default gateway ngan command ipconfig /all .

Mgkn korang smua tertanya2, where do all these files and games and movies come from? Ada ribuan org yg upload bertan fail setiap saat setiap hari di sini. Itu tidak penting yg penting korang download r ape benda yg korang suka (jgn bukan2 suda gn utk kbaikan)

2 comments:

~ d i l l a ~ said...

ahaha~ klakO2..rOuter 8km.. teruskan lawak spOntan anda~

baik tOk.. jgn dOnlOd yg bkn2..

mrHan said...

sape tok ni? iskk ni blh mdtangkan heran ni :p