Jerat V-Day


Kempen Jerat V-Day
Berdasarkan kepada laporan rasmi, Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) melaporkan terdapat lebih 257,000 sijil kelahiran didaftarkan tanpa catatan nama bapa, sejak tahun 2000 hingga pada bulan Julai 2008. Ini bermakna secara purata, 2,500 kes anak luar nikah direkodkan pada setiap bulan atau 83.3 kes pada setiap hari. Jika diunjurkan lagi, satu kes pendaftaran anak luar nikah berlaku dalam setiap 17 minit 17 saat! Amat menyedihkan kerana menurut statistik pendaftaran kelahiran kelahiran anak luar nikah dalam tempoh 4 tahun sahaja (1999-2003) 30,978 dari 70,430 (44%) orang bayi tidak sah taraf yang dilahirkan adalah anak orang Islam. Tidak dapat dinafikan bahawa statistik ini menunjukkan kejadian zina semakin berleluasa dan tidak dapat tidak, Hari Kekasih dilihat sebagai salah satu hari daripada hari yang digelar ‘Musim Mengawan’ kepada muda-mudi kita. Copy poster dan sebarkan. Print, Fotocopy dan tampal di tempat2 awam...     

Sumber: Taman2Syurga@yahoogroups.com

p/s
Lama sngt tak update blog ni.... terlalu bz atau mgkn juga terlalu malas... 

5 comments:

sharamli said...

bilas k0t... BIzi + maLAS
ha3

ctmah said...

tu ah..sgt bz kawan sye yg sowng nih..bz maen bowling ke?fight fight ngn yumie ke?h0h0

mrHan said...

Sharamli: ok gak bijak gak...BILAS...heheh

ctmah: bowling? da lame tinggal...since dpt full strike 300 xde org brani chalange...hahah... nanti pancing udang elok2...hati2 ngan boya air n darat kat sn

Eyriqazz said...

nama kempen fuhh,mengancam..

p/s :bloggers gathering+blog bloggers yang dtg telahpun diupdatekan...

mrHan said...

HAHA...da lepas pun 14feb :P